Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw nodigt handelaars en geïnteresseerden uit voor een voordracht “Wat zou een Congres- en Cultuurcentrum in Ruisbroek kunnen betekenen voor de socio-economische context van onze gemeente en onze ondernemers?”. Dit zal doorgaan op woensdag 18 maart 2015.

20141205_TOEKOMSTBEELD_2_N28_Ninoofsesteenweg_Pepingen_web700x400Begin volgend jaar start Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in Pepingen. Die vernieuwing is nodig om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. De wegenwerken starten in maart 2015 en zullen duren tot in het voorjaar van 2016. Vanaf 26 januari wordt de Ninoofsesteenweg al volledig afgesloten voor de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen. De handelaars blijven bereikbaar, maar het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

foto winnaarOp 14 oktober ontving D&D Isoltechnics de HR prijs voor duurzaam personeelsbeleid tijdens het HR speeddating event dat georganiseerd werd door Voka – Halle-Vilvoorde en RTC Vlaams-Brabant. In aanwezigheid van 40 onderwijsinstellingen en 43 bedrijven ontving bedrijfsleider  Yves Desmet de HR prijs 2014 uit handen van Paul Hegge, algemeen directeur Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde.

klimaatambassadeur mikIedereen heeft de mond vol van klimaatneutraliteit, duurzaam bouwen, energiebesparing, duurzaam aankopen… Hoog tijd om de Vlaams-Brabantse ondernemingen die reeds stappen zetten richting duurzaamheid in de bloemetjes te zetten, vond het Milieu-Infopunt voor de KMO (miK). Begin 2014 startte de campagne om deze ‘goede voorbeelden’ te bundelen en hieruit één grote winnaar als Klimaatambassadeur aan te duiden. Uit de Zennevallei werden D&D Isoltechnics (Ruisbroek) en Wonitrol Carrosserie (Lot) genomineerd. 

dnd“Duurzaamheid hoef je niet noodzakelijk te zien als een beperking. Het kan een strategisch voordeel voor jouw bedrijf opleveren, als je maar de tijd neemt om erover na te denken, ook als KMO.” Yves Desmet van D&D Isoltechnics uit Ruisbroek nam deel aan het traject Business Model Innovatie (BMI), georganiseerd door miK met de steun van provincie Vlaams-Brabant. Op basis van zijn ervaringen ontwikkelde hij een nieuw, duurzaam en concreet plan van aanpak voor zijn bedrijf. Ondernemers Halle-Vilvoorde peilde in de editie september naar zijn belangrijkste beweegredenen en bevindingen.

9051_200_Dann_LowNa het succes van het gastronomische netwerkevent van vorig jaar, was LAN Zennevallei dit jaar te gast in restaurant Les Eleveurs in Halle. Onder deskundig oog van meester-sommelier Andy De Brouwer verdiepten zo’n 65 ondernemers zich in de culinaire trend van het moment: food pairing.  Per gerecht stelde Andy De Brouwer een combinatie voor van klassieke en ‘gedurfde’ wijnen én een alcoholisch alternatief.

 

Jong_VOKA DEFINITIEFDeze zomer ging Jong Voka Zenne-Pajot door met leuke netwerkactiviteiten met een flinke dosis ‘fun’. Op 3 juli en 22 augustus sloegen in totaal zo’n 25 jonge ondernemers een balletje in Golf Club 7 Fontaines in Eigenbrakel. Bekijk hier alle beelden!

Vadigran, een samentrekking van ‘Van Diest Granen’, ontstond in 1955 in Lennik en is tot op vandaag een familiebedrijf in volle expansie. Wat ooit begon als een kleine productie van graanmengelingen voor duiven en kippen, is ondertussen uitgegroeid tot de Belgische top op het gebied van verpakte graanmengelingen voor vogels en kleine huisdieren én tot een sterke internationale speler in de huisdierensector. Zo dragen zij vanuit de Zennevallei Belgische kwaliteit uit op een markt die een enorme evolutie doormaakte op korte tijd.

Vanaf 30/6 kunnen ondernemers beroep doen op de nieuwe bedrijvenzone Ruysbroeckveld in Sint-Pieters-Leeuw. Deze nieuwe zone moet ondernemers en ondernemingen, zowel klein als groot, stimuleren om hun beroepsactiviteiten in de regio te vestigen of uit te breiden. Dankzij de flexibele mogelijkheden kunnen geïnteresseerden in functie van hun behoeften zelf de oppervlakte bepalen van hun perceel met een minimum van 5.000 m².

Op 1 januari 2016 zal de nieuwe politiezone Zennevallei van start gaan. Voor deze vrijwillige fusie van de afzonderlijke politiezones Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw verleenden de gemeenteraden van de betrokken gemeenten en stad al eind november 2013 hun goedkeuring. Op 9 mei werd het KB gepubliceerd dat het territoriale ambtsgebied van de nieuwe politiezone vastlegt.

Pagina 1 van 41234


Heb je zelf nieuws uit de regio Diegem-Zaventem? Laat het ons dan zeker weten. Indien het relevant is voor deze website zullen we niet nalaten het te publiceren. Klik hier om ons jouw nieuws te melden.