Al 128 jaar lang worden familiale waarden, technische knowhow, esthetiek én vernieuwing gecombineerd bij interieurspecialist Van Overstraeten in Vlezenbeek, Sint-Pieters-Leeuw.

9561_011_Dann_LowNa het succes van de vorige edities van ‘Gastronomisch netwerken’, sloeg LAN Zennevallei dit jaar de handen in mekaar met Jong Voka Zenne-Pajot voor een boeiende avond rond Belgische wijnen. Beste Sommelier van België Yanick Dehandschutter loodste in het Krekelhof zo’n 80 aanwezigen door de wereld van deze misschien minder bekende, maar daarom niet minder smakelijke wijnen.

 

Logo - BeeldVoka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde en Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven kondigen de unanieme beslissing van hun beide Raden van Bestuur aan om te fuseren en zo een nieuwe gemeenschappelijke vzw te creëren onder de naam Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. De werking van deze nieuwe provinciale vzw zal van start gaan op 1 januari 2016.

Afbeelding64Je kan het gerust typisch Belgische kwaaltjes noemen: het weer en de files. Maar geen van beide kon het enthousiasme temperen van de 25 jonge ondernemers tijdens de nieuwste Jong Voka golfinitiatie! Op de green van Golf Club 7 Fontaines in Eigenbrakel gaven zij opnieuw het beste van zichzelf, met uiteraard ook ruimte voor ontspannen netwerking.

9497_039_Dann_LowOp 16 juni wierp LAN Zennevallei samen met meer dan 60 lokale ondernemers een unieke blik achter de schermen van Neuhaus in Vlezenbeek, hofleverancier en Belgische marktleider in het luxe chocolade segment. Dit op en top Belgische bedrijf scheert ook internationaal hoge toppen met maar liefst 2000 verkooppunten in 50 landen.

 

Efficiënt, milieuvriendelijk én filevrij transport? In de wijde Brusselse omgeving gaan er nu dagelijks kostbare uren verloren door files. In de regio ten zuiden van Brussel is er echter een uitstekend alternatief: transport via de waterweg.

pajotaImmogroep Pajota is niet meer te vergelijken met de vzw die in 1971 was opgericht onder de naam ‘Pajota’. Aan de basis van het succesverhaal ligt zaakvoerder Thomas Valkeniers die in 1997 de zaak overnam, en uitbouwde tot Pajota Groep met het hoofdkantoor in Dilbeek en vestigingen in Halle, Ninove en sinds kort ook in Brussel. En daar blijft het niet bij: Valkeniers wil de groep verder uitbouwen in en rond Brussel, want daar zijn op vlak van immobiliën nog heel wat opportuniteiten en tegelijk uitdagingen. Niet voor niets is Pajota Groep in 2014 door CIB verkozen als ‘Vastgoedondernemer van het jaar’, en daar is Thomas Valkeniers en z’n team bijzonder trots op.

file brusselOf het nu gaat over de Brusselse Ring, Oosterweel, rekeningrijden of stadstol: iedereen laat zich horen in het debat over het chronisch probleem van de files. Begrijpelijk, want files zijn duur, frustrerend, ongezond en onveilig. De kilometerheffing voor vrachtwagens is hier echter geen oplossing voor. Een intelligente mobiliteitsfiscaliteit is dat wel.

MOERDIJK-BRAND-CHEMISCH BEDRIJFEen levenswerk, investering of cruciale machine in vlammen zien opgaan moet zowat het ergst denkbare zijn. Artoos Communicatiegroep (Kampenhout), zuivelgroep Olympia (Herfelingen) en schrijnwerkerij Van Overstraeten (Vlezenbeek) maakten het van dichtbij mee, gelukkig telkens zonder slachtoffers.

Topondernemers

Eén sofa. Drie topondernemers uit de regio. Een boeiend gesprek over de geheimen van hun succes, over de hindernissen die ze namen in hun beginjaren én over hun toekomstplannen. Onder leiding van moderator Koen Baert deelden Frank Boon (Brouwerij Boon), Martin Baert (Time for Quality) en Gerard Paulussen (Intrion) hun kennis en ervaring met de aanstormende generatie jonge ondernemers.

Pagina 1 van 212


Heb je zelf nieuws uit de regio Diegem-Zaventem? Laat het ons dan zeker weten. Indien het relevant is voor deze website zullen we niet nalaten het te publiceren. Klik hier om ons jouw nieuws te melden.