10037_001_Dann_LowOp 6 juni was zowel Voka’s LAN Diegem-Zaventem als Ekonomika Alumni (AFE) te gast bij Eggsplore, een ecosysteem dat de innovatie in financiële technologie moet versnellen en veelbelovende start-ups uit de sector moet helpen bij hun internationale groei.

 

Jurgen Ingels vertelde ons graag zijn verhaal. Hij is één van de Belgische pioniers van betaaloplossingen. In 2000 richtte hij het betaalsoftware-bedrijf Clear2Pay op, dat hij in 2014 voor 375 miljoen euro verkocht. Samen met de startersspecialist Wim De Waele (ex- iMinds) wil hij nu het succes van Biotech Valley overdoen in de financiële sector.

 

10037_063_Dann_Low

Gastheer Jurgen Ingels

Fintech ecosysteem

Tijdens het succesvol opstarten, leiden en verkopen van Clear2Pay is Jurgen verschillende uitdagingen van de financiële sector tegengekomen. Sommige uitdagingen werden succesvol opgelost, maar anderen blijven tot op de dag van vandaag nog bestaan. De financiële sector beleeft een revolutie, waar gevestigde waarden (de banken) het niet alleen opnemen tegen de kleine, nieuwe spelers (fintech startups en scale-ups), maar ook tegen techgiganten zoals Google, Apple, Facebook, … Jurgen en Wim zijn van mening dat enkel het opbouwen van een “fintech ecosysteem” de revolutie in het voordeel van de Belgische financiële bedrijven kan beslechten. Eggsplore wil dan ook een virtuele en fysieke community uitbouwen, die alle financiële spelers (zowel groot als klein) bundelt, vanuit hun uitvalsbasis in Diegem.

 

 

Begeleiden van bedrijven

Eggsplore wil de Belgische fintech bedrijven internationaal op de kaart zetten. Om die internationale uitstraling te bereiken zal het onder meer een jaarlijks evenement over financiële technologie organiseren waar de toppers uit het wereldje verzamelen blazen. Ook worden samenwerkingen met universiteiten opgezet om het wetenschappelijk onderzoek te doen bloeien. Maar de belangrijkste taak wordt het begeleiden van bedrijven. Eggsplore vond een ruimte van 4.000 vierkante meter in Diegem om start-ups, lokale en internationale, samen te brengen, te coachen en internationaal te doen groeien. Ingels en co willen ook internationale reuzen lokken om hun Europese sales office in de kantoren van Eggsplore te vestigen.

 

Bekijk hier alle beelden van het bezoek:

10037_001_Dann_Low

 

 

 

 

 

 

 

www.eggsplore.eu

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest