Voorstelling


Voorstelling Voka LAN Diegem-Zaventem

De LAN Diegem-Zaventem is het “Lokale Actieve Netwerk” van ondernemingen die gevestigd zijn in de regio Diegem/Zaventem. De LAN werd in het voorjaar van 2010 opgericht door enkele ondernemers uit onze regio die momenteel het bestuur vormen.

Onze LAN fungeert als de lokale antenne voor Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. Door ondernemers uit onze regio te verenigen en nauwer te laten samenwerken, beoogt onze LAN de slagkracht van deze ondernemingen te vergroten en het economisch weefsel in de regio te verbeteren.

De LAN Diegem-Zaventem is dus in de eerste plaats een ontmoetingsplaats die ondernemingen uit onze regio samenbrengt en hun belangen behartigt. Concreet gebeurt dit op diverse manieren:

  • het nemen van initiatieven rond praktische problemen en pijnpunten waarmee ondernemingen uit onze regio worden geconfronteerd (mobiliteit, veiligheid, (groen)onderhoud, toelevering van bepaalde producten, koerierdiensten, transport van en naar het treinstation of de luchthaven);
  • het onderhouden van contacten en samenwerking met de lokale overheden omtrent thema’s die onze leden aanbelangen;
  • het bevorderen van contacten en samenwerking tussen de leden van onze LAN via allerhande activiteiten zoals bedrijfsbezoeken bij bedrijven uit de regio, lunch meetings, infosessies, netwerkactiviteiten, etc.

De LAN Diegem-Zaventem beoogt minstens 3 activiteiten per jaar te organiseren.