Het gemeentebestuur van Zaventem nodigt bedrijfsleiders en geïnteresseerden uit op een informatiemoment i.v.m. de organisatie van de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen in Zaventem.  Het informatiemoment wordt georganiseerd op maandag 11 januari 2016 om 17:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in de Diegemstraat 37 te 1930 Zaventem.

Voor de uitvoering van een kruising met de Zaventemsesteenweg ter hoogte van de Neerhofstraat zal er vanaf donderdag 10 december een beperkte doorgang zijn. Tot vrijdag 18 december zal er 1 rijstrook beschikbaar blijven met wisselend verkeer.

 

Meer info?

johanna.neyt@voka.be

 

 

Korfbaltornooi LAN 2015Een gezonde competitie doet het bedrijfsleven bruisen. Dat nam Voka’s Lokaal Actief Netwerk Diegem-Zaventem letterlijk door voor de tweede keer een korfbaltornooi te organiseren. Negen bedrijventeams uit de zone daagden elkaar sportief uit. Bekijk hier alle beelden!

Na betogingen werd het asfalt ter hoogte van het nieuwe rondpunt Mommaertslaan-Holidaystraat eind vorig jaar beschadigd door brandhaarden. In de week van 18 mei (18 – 22 mei) zullen gedurende 2 dagen hiervoor herstellingswerken worden uitgevoerd waarvoor volgende omleidingsroute zal gehanteerd worden.

lowresEen gezonde competitie doet het bedrijfsleven bruisen. Dat nam Voka’s Lokaal Actief Netwerk Diegem-Zaventem letterlijk door een korfbaltornooi te organiseren. Zes bedrijventeams uit de zone daagden elkaar zo sportief uit. In de finale nam De Lage Landen het op tegen SERIS, met deze laatste als uiteindelijke zegevierder.

Op maandag 12 mei waren 60 ondernemers met Voka LAN Diegem-Zaventem te gast bij Bayer in Diegem. Bayer is in België aanwezig met de deelconcerns Bayer HealthCare, Bayer CropScience en Bayer MaterialScience. De voornaamste markten voor Bayer-producten in België zijn: gezondheidszorg, landbouw, bouwsector en automobielindustrie. Bayer stelt wereldwijd maar liefst 113.200 mensen te werk, waarvan in België 1.628 personen.

CTG, het bedrijf in Diegem dat innovatieve IT-oplossingen aanbiedt tekent als eerste in op Smart Move.

woensdag 12 maart – van 8.30u tot 10.30u

 

De regio Diegem-Zaventem wordt dagelijks geconfronteerd met files en andere mobiliteitsproblemen. Mobiliteit is hier een cruciaal element van duurzaam park management. Vorig jaar liet Voka Halle-Vilvoorde daarom een mobiliteitsanalyse (Mobiscan) uitvoeren voor de bedrijvenzones Diegem-Zaventem en Zaventem Zuid. in deze workshop zal Voka Halle-Vilvoorde samen met de bedrijven en de lokale overheden nagaan welke acties als de meest haalbare naar voor geschoven worden.

Zoals het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) eind vorige week liet weten, start er op maandag 24 februari een nieuwe fase in de werken op de Haachtsesteenweg (N21) in Diegem, waardoor er van 24 februari t.e.m. 7 maart 2014 geen verkeer mogelijk zal zijn in de richting van Steenokkerzeel en er nog een aantal andere belangrijke wijzigingen in de verkeersafwikkeling op het kruispunt zullen plaatsvinden. Weggebruikers en omwonenden zullen ook opmerken dat vanaf 24 februari de werken aan de fietspaden tussen de brug over de ring om Brussel en het kruispunt van de Van Asschestraat in Steenokkerzeel starten. In het kader van die werken, die deel uitmaken van hetzelfde project als de werken aan het kruispunt met de Woluwelaan (R22), zal er een rijstrook afgesloten worden in de rijrichting van Brussel.

Tengevolge van noodzakelijke rioleringswerken zal de Haachtsesteenweg tussen het kruispunt met de Woluwelaan en de Watermolenstraat voor alle verkeer dat richting Haacht wil, twee weken afgesloten worden voor alle verkeer. De werken zullen uitgevoerd worden van maandag 24 februari tot en met vrijdag 7 maart 2014.


Heb je zelf nieuws uit de regio Diegem-Zaventem? Laat het ons dan zeker weten. Indien het relevant is voor deze website zullen we niet nalaten het te publiceren. Klik hier om ons jouw nieuws te melden.