Om de continuïteit van het gasnet te verbeteren investeert Eandis in de bouw van een nieuw gasontvangststation in de Belgicastraat. Om dit ontvangststation optimaal te gebruiken dienen ze nieuwe leidingen aan te leggen in de omgeving van dit OS.

 

N.a.v. de geplande heraanleg van de H. Henneaulaan door de gemeente in 2017 dienen de leidingen op het kruispunt Belgicastraat / H. Henneaulaan nu al aan te leggen. In overleg met de gemeente en VOKA is beslist om deze werken te starten vanaf 27/06/2016.

 

De afgesproken planning met de aannemer:

 

  • Vanaf 27/06 tot 01/07: graafwerken en plaatsen leiding + laswerk. Het verkeer zal tijdens deze fase steeds in beide richtingen over de H. Henneaulaan kunnen rijden, weliswaar over één rijstrook per richting. Enkel bij het plaatsen van de leiding in de gemaakte sleuf zal de H. Henneaulaan even afgesloten worden. Dit zal, in overleg met de politie, buiten de spitsuren gebeuren. Een omleiding zal op dat moment voorzien worden.
  • Tijdens het weekend is het verkeer weer mogelijk in beide richtingen (één rijstrook per richting)
  • Vanaf 04/07: werken aan het koppelpunt ( 1 zijde van de weg ). Verkeer mogelijk in beide richtingen (één rijstrook per richting).
  • 08/07: herstel van het asfalt op de rijbaan. Einde der werken.

 

 

Eandis zal alles in het werk stellen om de hinder zo beperkt en zo kort mogelijk te houden. De uitvoerende aannemer voor de grondwerken is APK, met als contactpersoon Rudy Lemmens: 0477/44.66.23.

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest