sfeerbeeld fietsbrug lowresDe provincie Vlaams-Brabant liet in 2014 een eerste ontwerp opmaken voor de fietssnelweg langs de HST-spoorlijn tussen de Keibergstraat in Zaventem en de L. Vankeerberghenstraat in Diegem. Centraal staat een nieuw te bouwen fietsbrug over de Brusselse Ring.

 

Naast de bevoegde overheden is ook uw bedrijf een betrokken partij in dit project: als ‘buur’ van de HST-fietssnelweg zal u immers voluit gebruik kunnen maken van deze hoogwaardige fietsroute. Alle ‘buren’ van de fietssnelweg en van de nieuw te bouwen brug over de Ring werden in 2014 al op de hoogte gebracht van de eerste plannen. Dat is al een tijdje geleden, maar sindsdien is er heel wat werk achter de schermen verricht.

 

De Provincie Vlaams-Brabant onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een fietspad-aantakking te realiseren vanuit de bedrijvenzones Excelsiorlaan en Keiberg in Diegem en Zaventem op de HST-fietsroute. Hiervoor werden de eerste dagen van september gedetailleerde terreinopmetingen en hoogtemetingen verricht op de betrokken percelen. De aanvang van de werken wordt voorzien in 2017.

 

johanna.neyt@voka.be

 

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest