korfbal-2016Een gezonde competitie doet het bedrijfsleven bruisen. Dat nam Voka’s Lokaal Actief Netwerk Diegem-Zaventem letterlijk door voor de derde keer een korfbaltornooi te organiseren. Negen bedrijventeams uit de zone daagden elkaar sportief uit. Bekijk hier alle beelden!

Om de continuïteit van het gasnet te verbeteren investeert Eandis in de bouw van een nieuw gasontvangststation in de Belgicastraat. Om dit ontvangststation optimaal te gebruiken dienen ze nieuwe leidingen aan te leggen in de omgeving van dit OS.

10037_001_Dann_LowOp 6 juni was zowel Voka’s LAN Diegem-Zaventem als Ekonomika Alumni (AFE) te gast bij Eggsplore, een ecosysteem dat de innovatie in financiële technologie moet versnellen en veelbelovende start-ups uit de sector moet helpen bij hun internationale groei.

Eandis bouwt een nieuw gasontvangststation in de Belgicastraat. Om dat mogelijk te maken, moeten er nieuwe leidingen aangelegd worden. De meeste werken zijn voor in de komende jaren, maar door de geplande heraanleg van de H. Henneaulaan in 2017, voert Eandis eind deze maand al enkele werken uit. In overleg met de gemeente, Eandis en Voka werd besloten om de werken uit te voeren vanaf maandag 27 juni.

9604_078_Dann_LowGeen enkele kunstvorm heeft meer impact op de manier waarop we dagelijks ons leven leiden dan de architectuur. Ook het omgekeerde is waar: de maatschappij beïnvloedt de architectuur steeds meer. “Je kan niet meer gewoon een mooi gebouw neerpoten. Een goed gebouw houdt rekening met de bredere context: de ruimtelijke, maatschappelijke en economische impact op de omgeving”, aldus Leen Pieyns en Lien Pierard, die samen met oprichters Roger Styfhals en Luc De Hovre in Machelen het architectenbureau Styfhals & Partners runnen.

destiny lowresOp de prijsuitreiking ‘Onderneming van het Jaar’, georganiseerd door BNP Paribas Fortis, De Tijd en EY, kreeg Destiny uit Zaventem de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming’. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming onderscheiden die zich duidelijk manifesteert als beloftevolle groeier. Het is de zoveelste trofee voor het bedrijf van de broers Daan en Samuel De Wever.

LAN Diegem-Zaventem bezoekt SERISOp maandag 12 oktober wierp Voka’s Lokaal Actief Netwerk (LAN) Diegem-Zaventem een blik achter de schermen bij beveiligingsspecialist SERIS in Diegem. Bekijk hier alle beelden!

Logo - BeeldVoka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde en Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven kondigen de unanieme beslissing van hun beide Raden van Bestuur aan om te fuseren en zo een nieuwe gemeenschappelijke vzw te creëren onder de naam Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. De werking van deze nieuwe provinciale vzw zal van start gaan op 1 januari 2016.

Tijdens een gezamenlijk bestuursoverleg op 3 september, werd de fusie tussen beide Lokale Actieve Netwerken officieel gemaakt. Een logische stap, want er is de geografische nabijheid en de parallel in dossiers die door beide besturen behartigd werden, nl. mobiliteit en de relatie tussen lokaal onderwijs en arbeidsmarkt.

sfeerbeeld fietsbrug lowresDe provincie Vlaams-Brabant liet in 2014 een eerste ontwerp opmaken voor de fietssnelweg langs de HST-spoorlijn tussen de Keibergstraat in Zaventem en de L. Vankeerberghenstraat in Diegem. Centraal staat een nieuw te bouwen fietsbrug over de Brusselse Ring.